loading...

موسسه گنجینه سرزمین پارس

در دوره اسلامی هم فارس زودتر از سایر نقاط ایران به تشکیل مدرسه وکتابخانه پرداخته است. در دوره حکومت دیلمیان که پایتخت آنها شیراز بود فرصت گرانبهایی برای تاسیس مدارس وکتابخانه ها وترویج علم ودانش فراهم

در دوره اسلامی هم فارس زودتر از سایر نقاط ایران به تشکیل مدرسه وکتابخانه پرداخته است. در دوره حکومت دیلمیان که پایتخت آنها شیراز بود فرصت گرانبهایی برای تاسیس مدارس وکتابخانه ها وترویج علم ودانش فراهم شد زیرا پادشاهان این سلسله از عماد الدوله وعضد الدوله وسایر جانشینان آنها عاشق کتابخانه وعلم ودانش بودند که در اثر همین عشق وعلاقه وتشویق های انسان های علاقمند ،دهها مدرسه وکتابخانه در شیراز تاسیس می شود که نتایج آن تربیت آن همه عالم ،دانشمند ،فقیه ،حکیم ،شاعر ،طبیب ،هنرمند ونقاش بوده است

چنانچه اشاره شد در دوره اسلامی بیش از سایر نقاط کشور در شیراز کتابخانه تشکیل شده است .

 که از آن جمله در دوره حکومت عماد الدوله دیلمی که کتابخانه ای توسط اوتاسیس گردید همچنین کتابخانه عضد الدوله دیلمی که یکی از مشهور ترین کتابخانه های ایران در آن دوره بوده است.

به توصیف مورخان قرن چهارم که این کتابخانه را دیده اند چنین نوشته اند.«که عضد الدوله کاخ عظیم وزیبایی در شیراز بنا کرد واین کاخ 360 حجره داشته وعضد الدوله در هر روز ازسال در یکی از غرفه های آن جلوس می کرد. کاخ دوطبقه وکتابخانه ی بزرگ آن درکنار یکی از صفه های قصر واقع شده ودر کنار دیوارآن  ،گنجینه های کتاب ها در این تالار قرار دارد »

 این سنت نیکو در جانشینان وی در سلسله دیلمیان ادامه می یابد. در دوره اتابکان نیز اتابک سعد ابن زنگی از پادشاهان معاصر سعدی که چندین مدرسه ومسجد در شیراز بنا کرد که  این مدارس کتابخانه نیز داشته اند.

محسن سپهری منش بازدید : 131 سه شنبه 30 فروردین 1401 زمان : 7:43 نظرات (0)
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مؤسسة فرهنگی هنری گنجینة سرزمین پارس از مهرماه سال 1390، با دریافت مجوز رسمی از وزارت ارشاد اسلامی به شماره‌ثبت:1782 فعالیت خود را آغاز کرد هدف این مؤسسه رفع نیازهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی شهر شیراز، استان فارس و ایران اسلامی است.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟