در سفر نامه شاردن سیاح وجهانگرد فرانسوی که در دوره صفویه از شیراز بازدید کرده واز بازاری به نام بازار داود خان نام برده شده است. داود خان برادر امام قلی خان سردار بزرگ شاه عباس بوده که در آن زمان حکمران شیراز وتمام ایالت فارس بوده است. وی در سفر نامه خود به ویژگی ها وابعاد این بازاز وسیع پرداخته است که در سایر منابع تاریخی از مکان این بازار نسبتا بلند نام می بردکه در محل کنونی بازار نو وبازار وکیل قرار داشته است که از دروازه اصفهان شروع شده وبه صورت بازاری طولانی امتدادداشته است که بعدها در دوره زندیه تجدید بنا شده وبه جای آن بازار وکیل فعلی ساخته شده است.
همچنین در کنار این بازار از کاروانسرای شیراز به نام قیصریه نام می برد که به معنی بازار شاهی است همچنان کاروانسرای مولتانی هارا از کشور هندوستان یاد آوری می شود که در آن دوران دویست اطاق داشته که به صورت حجره هایی مجزا دیده می شوند.
البته در دوره صفویه از بازارچه کوچکی در غرب مدرسه خاننیز نام برده شده که امروزه در همین مکان به تل حصیر بافان شهرت دارد.
دوره زندیه
از بنا های معروف دوره زندیه که به دستور کریم خان زند پایه گذاری شد بازار وکیل است که به صورت بازارسراسری در محل بازار دوره صفویه ساخته شد که از شمال به جنوب امتداد داشته است که احداث خیابان سراسری زند در اوایل حکومت پهلوی در سال 1315 شمسی آن را به دو قسمت شمالی وجنوب تقسیم نموده است. در جریان آن تعداد پنج دهنه از مغازه های بازار وکیل که در مسیر این خیابان بود تخریب شد واین بازار کم نظیر ناقص گردید
ولی این بازار همچنان شکل وسیمای خود را حفظ نموده است .به علاوه در کنار این بازار تاریخی کاروانسراهای وکیلی واقع شده که شامل سه کاروانسرا است که متصل به بازار است ولی در آنها در بازار باز می شود .دو باب از این کاروانسراها به نام کاروانسراهای روغنی وگمرک درراسته بازار شمالی ودر طرف شرق آن واقع شده و کاروانسرای دیگری که معروف به کاروانسرای فیل است در راسته جنوبی قرار دارد ودر آن در بازار شمشیرگرها باز می شود.
کریم خان زند علاوه بر بازار وکیل وکاروانسراهای منضم به آن در مقابل بقعه امامزاده علی ابن حمزه ،کرواسرایی بنیاد نهاد که محل بار انداز کاروانسراها قرار می گرفته است. بقایای این کاروانسرا تا همین اواخر موجود بوده ، که در حال حاضر محوطه آن به سالن تربیت بدنی وورزش کشتی تبدیل شده است.