loading...

موسسه گنجینه سرزمین پارس

در دوره اتابکان به ویژه در دوره ابوبکر سعدبن زنگی که معروف ترین ومهمترین پادشاه اتابکان فارس بوده است  و شیراز در عهد او به منتهای آبادی ورونق رسید.از عادات پسندیده او ساختن مدارس ومساجد وخانه ها

در دوره اتابکان به ویژه در دوره ابوبکر سعدبن زنگی که معروف ترین ومهمترین پادشاه اتابکان فارس بوده است  و شیراز در عهد او به منتهای آبادی ورونق رسید.از عادات پسندیده او ساختن مدارس ومساجد وخانه ها وبازارهایی در شیراز بوده که تنها آثارباقی مانده  از این دوران مسجد نو(مسجد اتابک ) در جوار حرم مطهر شاه چراغ (ع )  می باشد .همچنین بخش های باقی  مانده از عمارت آبش خاتون در جنوب شرقی بافت قدیم شیراز که هم اکنون نیز قابل مشاهده است.

 در دوره آل اینجو نیز باید از سفر نامه ابن بطوطه جغرافیدان مراکشی نام برد که در این دوران از شیراز  بازدید نموده است. وی در کتاب خود از کاخ با شکوهی نام برده که به دستور شاه شیخ ابو اسحاق اینجو ساخته شده وظاهرا مکان آن در میدان سعادت  و نزدیک به دروازه سعادت (دروازه سعدی کنونی ) بوده است.

از دوره آل مظفر نیز از قصرها وخانه هایی نام برده شده که محل اقامت امیران مظفری بوده که اطلاعی از آنها در دست نیست. چون مورخین ذکری از محل احداث کاخ تازه ای نکرده اند،احتمال می رود خاندان آل مظفر نیز از همان قصور خاندان اینجو استفاده کرده باشند که امروزه هیچ گونه آثاری از این کاخ ها ومحله مذکور دیده نمی شود.

محسن سپهری منش بازدید : 89 یکشنبه 08 خرداد 1401 زمان : 7:57 نظرات (0)
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مؤسسة فرهنگی هنری گنجینة سرزمین پارس از مهرماه سال 1390، با دریافت مجوز رسمی از وزارت ارشاد اسلامی به شماره‌ثبت:1782 فعالیت خود را آغاز کرد هدف این مؤسسه رفع نیازهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی شهر شیراز، استان فارس و ایران اسلامی است.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟